Transfer domena

Transfer domena podrazumeva promenu domen registrara (provajdera) koji za korisnika vrši registraciju domena. Nadležni registrar, na zahtev vlasnika domena, vrši određena podešavanja na domenu (preusmerenje, produžetak, aktiviranje dodatnih usluga uz domen i slično).

Procedure za transfer nacionalnih i internacionalnih domena su veoma jednostavne. Ukoliko želite da pokrenemo transfer vašeg domena sa drugog registrara na YUnet, potrebno je da popunite formular za transfer domena i u okviru tog formulara prikačite zahtev za transfer domena (u .pdf, .doc ili .jpg formatu - na memorandumu firme sa pečatom i potpisom za pravna lica, ili sa kopijom lične karte za fizička lica). Dopis možete da nam pošaljete i mailom na admin@yunethosting.com. Isti dopis je potrebno da pošaljete i trenutnom registraru (provajderu) sa kojeg želite da transferujete domen.

Napomene za nacionalne domene (.RS i .СРБ)

  • Transfer .RS i .СРБ domena se može izvršiti i do 30 dana nakon isteka registracije domena, ali je svakako preporučljivo da se i transfer domena obavi pre isteka, kako ne bi došlo do neočekivanog prekida u radu sajta i mailova.
  • Transfer nacionalnih domena je besplatan i ne podrazumeva automatsko produženje registracije domena.


Napomene za internacionalne domene (.com, .net, .org…)

  • Transfer domena se mora započeti najmanje 7 dana pre isteka registracije.
  • Transfer domena se ne može obaviti 60 dana nakon prve registracije ili nakon poslednjeg transfera.
  • Za transfer internacionalnih domena je potrebno da se kod prethodnog provajdera (registrara) domen otključa za transfer i da se preuzme autorizacioni EPP kod. Email adresa administrativnog kontakta u WHOIS bazi domena mora biti ispravna i identicna onoj koju unosite u formularu za transfer domena, jer će na tu email adresu biti poslat link za odobrenje transfera. Tokom transfera ne sme biti aktivna whois zaštita na domenu.
  • Transfer internacionalnih domena podrazumeva i automatski produžetak registracije domena za jednu godinu, koja se dodaje na trenutni datum isteka registracije. Sam transfer domena je zapravo besplatan, a za cenu koju plaćate prilikom transfera dobijate produžetak registracije domena za narednu godinu.

 

Za dodatne informacije možete kontaktirati našu Hosting prodaju na 011 3305630 ili 0800 300400.

© 2017 YUnet Hosting. All rights reserved.