Sava centar

Zgrada Sava Centra je od aerodroma udaljena samo 13km i ima zaseban tehnički ulaz, pogodan za unos opreme korisnika. U sklopu tehičkog obezbeđenja neophodnog za neprekidan rad svih uređaja na mreži smeštenih u našem Data centru, koristi se kombinacija UPS uređaja (APC Symmetra) kao izvora neprekidnog napajanja kod kraćih prekida i nepravilnosti u napajanju električnom energijom iz gradske naponske mreže, i agregata koji se automatski uključuje u slučaju dužih prekida u snabdevanju električnom energijom.

Klimatizacija i bezbednost

Data centar je klimatizovan u skladu sa najvišim standardima uz najsavremeniju opremu, čime su obezbeđeni optimalni uslovi temperature i vlažnosti bez obzira na spoljne uticaje.

Prostorije u kojima su smešteni serveri imaju protivpožarni alarm (detektore dima i vatre) i kombinovanu fizičko-tehničku zaštitu (prisustvo ovlašćene osobe, ID kartice za zaposlene, fizičko obezbeđenje, kamere), pa se nadzor vrši 24h dnevno, 365 dana godišnje.

Redundantnost

Redundantnost mreže u Sava Centru je obezbeđena optičkim sistemom prenosa u metropoliten mreži EUneta u svim pristupnim tačkama, kao i nezavisnim backup linkom.

Preko 8 nacionalnih čvorista koja su međusobno povezana putem namenske mreže iznajmljenih linija od Telekom Srbija, obezbeđena je redundantnost infrastrukture u svim segmentima (glavni linkovi, napajanje električnom energijom, bazična infrastrukturna oprema) jedinstvena je u regionu i u svakom trenutku garantuje neometano funkcionisanje Data centra i svih servisa.

Mreža

YUnet mreža je dizajnirana da šalje IP saobraćaj do i od krajnjih korisnika na najbrži mogući način, što je dodatno pojačano direktnom razmenom saobraćaja sa svim značajnijim internet servis provajderima u zemlji. Ovo našim korisnicima pruža mogućnost da osete prednosti direktnog privatnog peeringa sa drugim ISP mrežama, uz kvalitetne pristupne linkove i sigurnost koju pruža redundantni upstream link.

© 2017 YUnet Hosting. All rights reserved.