Virtuelni privatni serveri - VPS

 

Paketi: S M L XL XXL
CPU 1 1 2 2 4
RAM(GB) 1 2 2 4 4
HDD(GB) 20 50 100 200 300
Band(GB) 300 500 1000 1000 2000
Fiksna IP adresa 1 1 1 1 1
           
Setup(eur) 10 10 10 10 10
Cena: eur/mesec 9.83 20.32 28.38 47.31 64.77
  Naručite... Naručite... Naručite... Naručite...  Naručite...

 
Dodatne opcije:

  add CPU add RAM(GB) add HDD(GB) add Band(GB) add IP/LAN
Cena/eur 10.19 12.74 0.75 0.09 5

Napomena:
* U cene nije uračunat PDV. Fakturisanje se vrši u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

 

Virtuelni privatni server (VPS) predstavlja metod deljenja hardvera na više softverski nezavisnih celina, koje obezbeđuju visoku funkcionalnost i konfigurabilnost.

U više aspekata VPS je funkcionalno sličan namenskom serveru, jer kao i kod namenskog možete hostovati neograničen broj domena, imati potpunu kontrolu nad serverom i koristiti samostalno izabrane aplikacije. Svaki VPS ima svoj poseban sistem, a omogućen je i root pristup, tako da imate sve privilegije.

VPS radi na sopstvenom operativnom sistemu (Windows ili Linux - po vašem izboru), na kom svi korisnici imaju admin pristup (superuser nivo), tako da mogu instalirati skoro svaku vrstu softvera namenjenog tom operativnom sistemu. Svaki VPS pojedinačno poseduje jedinistvenu IP adresu i moguće je njime nezavisno upravljati.

VPS serveri nalaze se na hardverskoj arhitekturi prestižnih Dell servera, sa najnovijim Intelovim procesorima. Svaki server priključen je brzim Internet linkom na klaster (frontend) Cisco switch, kako bi bilo koji od VPS servera bio na vrhuncu svojih performansi i osigurao dostupnost najvećih i veoma posećenih sajtova. Podaci se skladište na visoko dostupnom NetApp storage-u.

Prednosti korišćenja YUnet VPS servera:

 • Jednostavnost i fleksibilnost - sa potpunim root accessom, moći ćete da instalirate software i kompletno kastumizujete svaki deo vašeg VPS-a kao da je reč o namenskom serveru
 • Samostalnost i jedinstvenost - potpuna autonomija u konfiguraciji naloga, instaliranju skripti i softvera koje želite
 • Skalabilnost – skaliranje resursa prema stvarnim potrebama korisnika
 • Plaćaj kako rasteš (Pay-as-you-grow) - ukoliko vaš server preraste trenutne kapacitete paketa koji koristite, imate mogućnost brzog i jednostavnog povećanja resursa po vašem zahtevu
 • Ekonomičnost - VPS je dobar balans između potpune kontrole i razumnog budžeta - ovo je odličan način da startujete umereno, sa daljom mogućnošću skaliranja.
 • Visoka dostupnost (High Availability) - Ukoliko dođe do kvara fizičkog servera na kome se nalazi VPS, vaš virtuelni server biće pomeren na drugi hardver, bez ikakvog prekida u radu.
 • Poštovanje svih sigurnosnih standarda - svaki VPS u klasteru je entitet za sebe i ponaša se kao namenski server kada je u pitanju odvojenost od ostalih korisnika sa aspekta sigurnosti,  raspodele sistemskih i mrežnih resursa.

Osnovni VPS servis uključuje:

 • 100Mbps bandwidth (na zahtev i do 1Gbps)
 • Potrebnu asistenciju podrške za instalaciju aplikacija
 • Fixnu (javnu) IP adresu
 • 99,98% Garantovana dostupnost

© 2017 YUnet Hosting. All rights reserved.